Удосконалення підходу до забезпечення прибутковості діяльності банку - Ачкасова, С. А.; Дяченко, О. Є. (Видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2023)
Для оцінювання альтернатив забезпечення прибутковості діяльності банку виділено такi критерiї вибору: термiновiсть; транспарентнiсть; цiльовий ефект. Оцiнюванню підлягали: блок А - удосконалення кредитної дiяльностi банку; блок В - удосконалення депозитної діяльності банку; блок С - удосконалення iнвестицiйної дiяльностi банку Визначено, із застосуванням СППР Decision Making Helper, що удосконалення кредитної діяльності банку є найбiльш пріоритетним з огляду на рекомендацiю рiшення як найбiльш позитивного. Однак, всi три альтернативи забезпечення прибутковості мають високу пріоритетність, що більше 50 %.
Keywords: банк; прибутковість діяльності банку