Дослідження і розробка технології створення сайту для людей з обмеженими можливостями - Дмитренко, А. В. (My University, 2019)
Магістерська атестаційна робота присвячена дослідженню технології сайту для людей з обмеженими можливостями зору. Модернізація сайтів для людей з вадами в наш час необхідна, адже завдяки наявності додаткової, зручної версії сайту, всі люди з обмеженими можливостями зору зможуть легко знайти на сайті необхідну інформацію. Специфіка даної теми полягає в її спрямуванні на поглиблене вивчення потреб цільової аудиторії і розробку зручних функцій сайту для людей з обмеженими можливостями зору. Проведено аналіз аналогів, виявлено їх переваги та недоліки, сформовані вимоги до інтерфейсу та перелік спеціальних функцій сайту. На основі зібраних даних було визначено, що створення технології сайту для людей з вадами є досить актуальним питанням в наш час. Результатом роботи є висвітлення специфіки аспектів технології розробки інтерфейсу та реалізація сайту. Застосування технології дозволить громадянам з порушенням функції зору відчувати себе повноцінним членом інтернет-спільноти. Завдяки таким веб-сайтам слабозорі стають менш обмеженими в можливостях. Також проведено економічне обґрунтування науково-дослідної роботи.
Keywords: веб-дизайн; технологія розробки сайту; інтерфейс для слабозорих; оцінка якості