Дослідження методів аналізу графів для вирішення задач комп’ютерного зору - Кошурников, Г. О. (My University, 2023)
Мета роботи – застосування графових алгоритмів для покращення сегментації зображень. Методи дослідження – аналіз існуючих нейромережевих підходів для сегментації зображень, розробка алгоритму сегментації зображень на основи графових алгоритмів, програмна реалізація та проведення комп’ютерного експерименту, обробка та аналіз отриманих результатів. Під час виконання атестаційної роботи проведений теоретичний аналіз літературних джерел щодо методів використання графових аглротимів у задачах сегментації зображень, наукових публікацій щодо розробки комбінованих алгоритмів машинного навччання для задач сегментації.
Keywords: аналіз графів; аналіз зображень; глибока нейронна мережа; графові алгоритми; сегментація