Інтелектуальна система підтримки прийняття рішень на основі нейронної мережі з імунним навчанням - Балим, С. В. (My University, 2021)
Метою магістерської кваліфікаційної роботи є розробка інтелектуальної системи підтримки прийняття рішень (ІСППР) з використанням нейромережевої технології для побудови моделі прийняття рішень та імунного підходу для настроювання параметрів і структури нейронної мережі. Вона орієнтована на підвищення якості функціонування ІСППР шляхом створення моделі прийняття рішень та еволюції її структури і параметрів за умов невизначеності як зовнішнього середовища, так і властивостей об’єкта прийняття рішень. Проведені експериментальні дослідження нейромережевої моделі з імунною настройкою для прийняття рішень по створенню та аналізу локальної комп’ютерної мережі (ЛКМ), які показали, що для навчання та прогнозування різних варіантів рішень при виборі тих чи інших параметрів ЛКМ доцільно використовувати нейронні мережі з імунним навчанням.
Keywords: нейронна мережа; штучна імунна система; багатошаровий персептрон; антиген; мультиантитіло; локальна обчислювальна мережа