Спосіб визначення пізніх передчасних пологів у вагітних - Жуков, В. И.; Висоцька, О. В.; Порван, А. П.; Коровай, С. В.; Пойменова, А. О.; Чижик, О. І. (ХНУРЕ, 2016)
Спосіб визначення пізніх передчасних пологів у вагітних включає визначення кількісного показника нітрат-іонів магнію в периферичній крові. Проводять додаткове визначення показників білкового, вуглеводного, ліпідного, нуклеїнового та мінерального видів обміну речовин у сироватці крові, а також розраховують значення дискримінантної функції. На основі значення дискримінантної функції визначають належність пацієнта до відповідної групи за допомогою побудованих розподілів значень дискримінантної функції
Keywords: пологи; вагітність; передчасні пологи