До питання про ринок земель сільськогосподарського призначення в Україні - Чурилова, Т. М. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
У праці розглядаються актуальні питання формування ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні. Акцентується увага на тому, що на сьогодні чітко не визначено якою має бути модель ринку земель. Досліджено досвід Польщі щодо особливостей обігу сільськогосподарських земель. Зроблено висновок, що державне регулювання має бути значним у цій галузі, а продаж земель повинен відбуватися за правилами, що надійно захищають власного фермера, того хто живе та працює на землі. // The work deals with topical issues of formation of the agricultural land market in Ukraine. Attention is drawn to the fact that for today the land market model should not be clearly defined. The experience of Poland on the features of agricultural land circulation is explored. It is concluded that government regulation should be significant in this area, and land sales should be made under rules that reliably protect one’s own farmer, living and working land.
Keywords: ринок землі; земельний мораторій; NSCA; захист прав; державне регулювання; land market; land moratorium; protection of rights; state regulation