Інституційні чинники інноваційного розвитку ресурсного потенціалу суб’єктів аграрного бізнесу в умовах становлення інклюзивної економіки в Україні - Степаненко, С. В. (ХНУРЕ, 2022)
Формування ресурсного потенціалу суб’єктів аграрного бізнесу, зважаючи на сучасні глобальні виклики суспільства перш за все проблеми екології, раціонального природокористування, бідності і продовольчого забезпечення всіх верств населення є головною складовою підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва та забезпечення сталого соціально-економічного розвитку країни в цілому. Враховуючи незворотністьпроцесів переходу агропромислового комплексу на інноваційний шлях розвитку в умовах інклюзивної економіки, зазначені обставини підтверджують необхідність розробки теоретико-методичного базису формування та розвитку ресурсного потенціалу суб’єктів аграрного виробництва.
Keywords: ресурсний потенціал; інноваційний розвиток; інклюзивна економіка; аграрний бізнес