Проблеми використання та утилізації пластикових відходів в Україні - Савчук, О. О.; Бойко, О. О. (Право, 2019)
У статті проаналізовано питання поводження з твердими побутовими відходами. Досліджена проблематика обмеження використання такого виду ТПВ як пластикові відходи, з метою збереження належного стану навколишнього природного середовища. Особливу увагу приділено необхідності законодавчого врегулювання по рядку переробки твердих побутових продуктів та створенню належної інфраструктури для утилізації ТПВ. // The article analyzes the issue of solid waste management. The issue of limiting the use of this type of solid waste as plastic waste in order to preserve the proper state of the environment has been studied. Particular attention is paid to the need for legislation on the processing of solid household products and the creation of appropriate infrastructure for solid waste disposal.
Keywords: навколишнє природне середовище; тверді побутові відходи; утилізація та переробка відходів; полімерні відходи; одноразові пластикові предмети; environment; solid household waste; waste utilization and processing; polymer waste; disposable plastic items