Дослідження моделі комітету нейронних мереж у задачі класифікації зображень - Клінов, В. О. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є методи класифікації зображень у системах комп’ютерного зору. Метою дослідження є впровадження моделі комітету мереж векторного квантування Кохонена у процес класифікації, що базується на опису у формі множини бінарних дескрипторів ключових точок. Класифікація зображення здійснюється на підставі процедури голосування дескрипторів вхідного зображення та на множині опису еталонів. У результаті дослідження здійснена програмна реалізація системи для класифікації зображень за дескрипторами ключових точок.
Keywords: комп’ютерний зір; класифікація зображень; штучна нейронна мережа; векторне квантування; ансамблеве навчання; комітет нейронних мереж; дескриптор