Метод визначення загрози передчасних пологів на ранніх стадіях вагітності - Коровай, С. В.; Порван, А. П.; Печерская, А. И.; Стеценко, П. И.; Макайда, С. В. (My University, 2016)
У статті зосереджено увагу на аналізі проблем передчасних пологів на ранньому терміні вагітності. Запропонований метод визначення загрози передчасних пологів на ранньому терміні вагітності (до 21 тижня), яка дозволить підвищити ефективність лікувально-профілактичних заходів за рахунок покращення точності визначення ризику. В роботі наведені результати розрахунку дискримінантних функцій та показників уточнення діагнозу за методом Вальда. Отримані результати можуть в подальшому сприяти призначенню оптимального лікування, а також дозволить врахувати наявні зворотні зв’язки між отриманими інформативними ознаками. В статье сосредоточено внимание на анализе проблем преждевременных родов на раннем сроке беременности. Предложенный метод определения угрозы преждевременных родов на ранних стадиях беременности (до 21 недели), которая позволит повысить эффективность личебно-профилактических мероприятий за счет улучшения точности определения риска. В работе приведены результаты расчета дискриминантных функций и уточнения диагноза по методу Вальда. Полученные результаты могут в дальнейшем способствовать назначению оптимального лечения, а также позволит учесть имеющиеся обратные связи между полученными информативными признаками. The article focus on the analysis of the problems of premature birth in the early stages of pregnancy. A method has been proposed definition of preterm labor in the early stages of pregnancy (less 21 weeks), which will improve the efficiency of round therapeutic and preventive measures by improving the accuracy of diagnosis. The results of discriminant functions and calcula-tion method Wald. The results may further contribute to the purpose of optimal treatment, and will take into account the existing feedback between the elements.
Keywords: вагітність; термін зриву; дискримінантний аналіз; метод Вальда