Методи побудови рекомендаційних систем на основі класифікації об’єктів за їх зображеннями - Чекалкін, П. О. (My University, 2022)
Мета роботи – дослідження та аналіз найкращих практик, моделей та методів та підвищення ефективності надання рекомендацій. Методи дослідження – аналіз технічної літератури з області побудови рекомендаційних систем на основі класифікації об’єктів за їх зображенням. Проведено теоретичний аналіз різних архітектур нейронних мереж, методів побудови рекомендаційних систем на основі класифікації об’єктів за їх зображенням. В результаті проведення досліджень вирішено задачу побудови рекомендаційних систем на основі класифікації об’єктів за їх зображенням за допомогою нейронної мережі. Отримані результати мають змогу використовуватися в різних напрямках, наприклад: персональні рекомендації по фотографії, аналіз та підбір доцільної інформації для користувача.
Keywords: класифікація зображення; машинне навчання; нейронні мережі; рекомендаційна система