Дослідження впливу SATD на якість програмного коду - Гринько, А. М. (My University, 2021)
Об’єктом дослідження є зв'язок між SATD та якістю програмного коду. Метою роботи є дослідження зв’язку між SATD та якістю програмного коду, оціненої SonarQube. Питання дослідження включають: чи існує зв'язок між розміром проекту та відсотком SATD, які типи недоліків є найбільш поширеними в коді, позначеними SATD, чи введення SATD вплинуло на час виправлення помилок? В результаті не було виявлено зв'язку між розміром проекту та відсотком SATD. Певні ти пи недоліків пов'язані з SATD. Впровадження SATD має незначний позитивний вплив на час виправлення помилок.
Keywords: технічний борг (td); підтвердженний технічний борг (satd); оцінювання якості программного коду