Проблеми розвитку інноваційних екосистем - Корват, О. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2023)
Обґрунтовано актуальність інноваційного розвитку економіки України та формування інноваційних екосистем. Розглянуто сутність інноваційних екосистем, рівні екосистем, їх відмінність від інноваційних систем, особливості одночасного функціонування інноваційних екосистем у дослідницькій і комерційній економіках, необхідність державного регулювання функціонування інноваційних екосистем. Визначено проблеми розвитку інноваційних екосистем в Україні, зокрема інноваційних екосистем Індустрії 4.0 та національної інноваційної екосистеми. Окреслено шляхи їх вирішення.
Keywords: інноваційна екосистема; інноваційний розвиток; економіка; рівні екосистем; інноваційна система; державне регулювання; Індустрія 4.0; національна інноваційна екосистема