Методи визначення класу розподілу екстремальних значень результатів фізичного експерименту - Сазонов, К.; Кобзєв, В. (ХНУРЕ, 2018)
Наведені постулат стійкості розподілів випадкових величин та заснований на ньому принцип класифікації граничних розподілів. Викладені два методи визначення класу граничного розподілу на основі хвостового індексу, які проілюстровані результатами обробки значень лептону pT. The postulate of stability of distributions of random variables and the principle of classification of boundary distributions based on it is given. Two methods for determining the class of the boundary distribution on the basis of the tail index are presented, which are illustrated by the results of processing the values of the lepton pT.
Methods of Determining Extreme Values Class of Physical Experiment Distribution Results
Keywords: фізичний експеримент; екстремальні значення; класи граничних розподілів; хвостові індекси; physical experiment; extreme values; classes of boundary distributions; tail indices