Порівняльний аналіз криптографічних бібліотек з відкритим кодом та рекомендації з іх використання - Аулов, І. Ф.; Горбенко, Ю. І. (ХНУРЭ, 2012)
Запропоновано методику, що дозволяє провести порівняльний аналіз криптографічних бібліотек за сукупністю критеріїв та показників. Наводяться результати порівняльного аналізу найпоширеніших криптографічних бібліотек: Crypto++, MIRACLE, OpenSSL, OpenPGP, Botan, GNU Crypto, CryptLib, NTL за запропонованою методикою. На основі вимірів, проведених відповідно до методології, яка враховує ефективність і відносну частоту використання примітивних криптографічних операцій, а також показників швидкості основних криптографічних перетворень виконується порівняння криптографічних бібліотек. The paper proposes a technique which allows to make a comparative analysis of cryptographic libraries for the collection of criteria and indicators. Results of the comparative analysis of the most common cryptographic libraries: Crypto + +, MIRACLE, OpenSSL, OpenPGP, Botan, GNU Crypto, CryptLib, NTL on the proposed methodology are presented. The comparative analysis is implemented on the basis of the measurements taken, according to a methodology that takes into account the effectiveness and relative frequency of using primitive cryptographic operations and key indicators of the speed of the main cryptographic transformations.
Keywords: криптографічна бібліотека; показники ефективності; порівняльний аналіз