Правовий статус наукових парків як юридичних осіб приватного права - Розгон, О. В. (Publishing House “ACCESS PRESS”, 2020)
До інноваційної інфраструктури дослідницького університету зазвичай відносять наукові парки. Автором робиться висновок, що засновником (учасником) юридичних осіб та/або їх об’єднань із метою розробки та реалізації інноваційних продуктів та/або продукції, зокрема, наукового парку, може бути саме дослідницький університет, а не будь-який університет як провідний вищий навчальний заклад. У науковій праці розглядається правова природа наукового парку як юридичної особи приватного права. Проаналізовано організаційно-правові форми наукового парку Одеського політехнічного університету та наукового парку «Київська політехніка»
Keywords: науковий парк; дослідницький університет