Об’єктно-орієнтована модель формального опису інформаційно-комунікаційної системи - Поддубний, В. О.; Гвоздьов, Р. Ю.; Сєвєрінов, О. В.; Федорченко, В. М. (ХНУРЕ, 2022)
Під час проєктування (побудови) систем захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах розробники стикаються з великою кількістю проблем. Одна з таких проблем – це створення опису інформаційно-комунікаційної системи та механізмів захисту, який би повністю відображав систему, інформацію та зв’язки між об’єктами системи. Такий опис повинен бути формалізованим, тобто мати таке представлення, яке базується на чітко визначених математичних концепціях. В свою чергу, математичні концепції визначають синтаксис і семантику подання, що дозволяє унеможливити неоднозначність розуміння моделі. Метою статті є розгляд алгоритму формального опису на основі взаємозв’язків об’єктів.
Keywords: захист інформації