Моделювання методів підвищення електромагнітної стійкості та сумісності електронної техніки - Сахаров, М. С. (My University, 2022)
Об'єкт дослідження – процеси та методи захисту радіоелектронних засобів від магнітного впливу. Предмет дослідження – багатошарові магнітні екрани в конструкції радіоелектронних засобів. Мета дослідження – теоретичне обґрунтування методу магнітного багатошарового екранування як пріоритетного методу вирішення завдання підвищення магнітної стійкості та сумісності радіоелектронних засобів. Методи дослідження – методи математичного опису магнітного поля, методи вимірювання та аналізу магнітної напруженості. У роботі проведено аналіз існуючих методів і способів підвищення електромагнітної стійкості та сумісності радіоелектронних засобів, основну увагу приділено багатошаровому магнітного екранування. Розроблено математичну модель розрахунку коефіцієнта екранування багатошарового магнітного екрана, що враховує кількість шарів, властивості матеріалів та геометричні особливості конструкції екрана. Проведене комп'ютерне моделювання різних варіантів виконання багатошарових магнітних екранів дозволили дослідити вплив різних параметрів на показник ефективності екранування. Результати роботи будуть корисні для підприємств, що займаються проектуванням радіоелектронних засобів.
Keywords: магнітна проникність; екранування; багатошаровий екран; ефективність екранування