Розробка методу уточнення рекомендацій з використанням темпоральних знань в задачах індивідуального страхування - Чала, О. В.; Євдокимов, Б. С. (ХНУРЕ, 2024)
Проведено дослідження процесу побудови рекомендацій в задачах індивідуального страхування. Виконано структуризацію темпоральних правил як форми представлення темпоральних знань для задачі побудови рекомендацій при персоналізованому страхуванні. Розроблено метод уточнення рекомендацій у режимі онлайн з використанням темпоральних знань. Метод складається з фази формування темпоральних правил у офлайн-режимі та фази побудови рекомендацій у онлайн-режимі. Фаза побудови рекомендацій полягає у формування темпоральних залежностей щодо дій цільового користувача, а також уточненні рекомендацій на основі отриманих темпоральних знань.
Keywords: страхування; використання темпоральних знань