Просторові, часові та просторово-часові характеристики фізичних вправ - Савенко, Є. Г.; Брагін, Я. Ю. (ТОВ «УКРЛОГОС Груп», 2025)
Фізичні вправи є основним засобом фізичного виховання та спортивної підготовки, які характеризуються різними параметрами рухової активності. Залежно від особливостей виконання, фізичні вправи поділяються на вправи з переважною просторовою варіативністю (наприклад, акробатичні елементи, гімнастичні вправи), вправи з акцентом на часові параметри (наприклад, біг на швидкість, циклічні рухи), а також вправи, що поєднують просторові та часові характеристики в єдиному русі (наприклад, командні ігри, хореографічні композиції, складнокоординаційні види спорту
Keywords: фізичне виховання; спортивна підготовка; параметри рухової активності