Визначення оптимального векторного редактора на основі дослідження їх функціональності - Козловська, А. О. (My University, 2025)
Мета дослідження полягає у полегшенні процесу визначення оптимального векторного редактору для користувача без досвіду, за рахунок аналізу існуючих векторних редакторів, а також порівняння їх функціональності та продуктивності. На основі аналізу літератури за темою дослідження було розглянуто важливість вибору оптимальної програми, виконано огляд основних функціональних можливостей векторних редакторів, а також проаналізовано популярність, успішність існуючих програм на ринку, за рейтингами та відгуками від верифікованих користувачів. Для проведення експерименту було вибрано метод експертних оцінок. Критерії оцінювання загалом визначались попередньою розробкою графічних матеріалів. Саме оцінювання здійснювалося на основі особистого практичного досвіду експерта, здобутого під час роботи з векторними редакторами. Виходячи з отриманих результатів, було встановлено особливості кожного векторного редактора, також проаналізовано успіх найкращої альтернативи та сформовано відповідні індивідуальні рекомендації по визначенню оптимального векторного редактора під потреби та ресурси користувача.
Keywords: векторний редактор; користувач