Можливості застосування механізмів повністю гомоморфного шифрування в системах електронного голосування - Горбенко, І. Д.; Качко, О. Г.; Горбенко, Ю. І.; Єсіна, М. В.; Острянська, Є. В.; Д’яченко, А. С.; Кандій, С. О. (ХНУРЕ, 2020)
Розглядається поняття гомоморфного шифрування та можливість його застосування у механізмі електронного голосування. Однією із проблемних вимог, що висунута до систем електронного голосування, є забезпечення анонімності виборців. З однієї сторони, кожен виборець повинен бути ідентифікований, а з іншої - зміст його голосу має бути невідомим. Запропоновані нині методи та механізми, що використовуються у реальних системах голосування, не забезпечують реальної анонімності. Тому як в теоретичному, так і практичному змісті актуальною та необхідною є проблема розроблення механізмів анонімного підрахунку голосів виборців з забезпеченням захищеності від їх викривлення. У роботі також проводиться узагальнений аналіз рівня безпеки перс-пективних схем гомоморфного шифрування.
Keywords: асиметричні криптосистеми; гомоморфне шифрування; електронне голосування