Технології обробки big data в оптико-електронних системах з урахуванням статистичних властивостей вихідних сигналів - Патров, Д. О.; Стрілкова, Т. О. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, ПБФ, 2025)
Обробка великих обсягів даних в оптико-електронних системах вимагає урахування статистичних властивостей вихідних сигналів. Шумові складові, корельовані завади та стохастичні флуктуації істотно впливають на точність та стабільність функціонування приладів. Застосування статистичних методів дозволяє підвищити достовірність аналізу та адаптивність систем до умов зовнішнього середовища.
Keywords: Big Data; оптико-електронна система; статистичний сигнал; шум