Податкові пільги як форма державної допомоги суб’єктам підприємництва - Дмитрик, О. О.; Токарєва, К. О. (My University, 2019)
У статті розкриваються особливості співвідношення схожих за змістом, але не тотожних понять «державна підтримка» та «державна допомога». Проаналізовано різні підходи до визначення змісту податкових пільг у фінансово-правовій науці. Особливу увагу приділено окресленню ознак податкової пільги як форми державної допомоги суб’єктам господарювання. Акцентовано увагу на тому, що відсутність законодавчого закріплення механізму зупинення використання платником податку податкової пільги, слугує перешкодою в реалізації ним своїх прав у повній мірі. // The article reveals the peculiarities of the ratio of similar content, but not identical concepts "state support" and "state aid". Various approaches to determining the content of tax privileges in financial and legal science are analyzed. Particular attention is paid to the definition of signs of tax privileges as a form of state aid to economic entities. The emphasis is that the lack of legislative consolidation of the mechanism for stopping the tax care taxpayer serves as an obstacle to the realization of its rights to fully.
Keywords: податкова пільга; державна підтримка; державна допомога; суб’єкт господарювання; платник податку; tax privilege; state support; state aid; entity; taxpayer