Формальні підходи до моделювання систем інтелектуального аналізу даних - Кравець, Р. Б.; Оградіна, Ю. М. (ХТУРЭ, 2001)
У статті розглядається проблема інтелектуального аналізу даних як процесу формування знань на основі даних, що зберігаються в базі даних. Пропонується формальна модель та загальна структура системи інтелектуального аналізу даних. Розглядається зв’язок такої системи з іншими видами інформаційних систем. Здійснюється формальна математична постановка задачі інтелектуального аналізу даних.
Keywords: проблема інтелектуального аналізу; процес формування знань