Інтелектуальна система моніторингу ґрунту - Констанченко, О. Е. (My University, 2023)
Метою роботи є розробка системи моніторінгу та аналізу різних параметрів ґрунту в сільському гоподарстві на основі Інтернет речей Об’єктом дослідження є система моніторінгу та аналізу стану ґрунту в сільському гоподарстві. Предметом дослідження є процеси моніторінгу та аналізу стану ґрунту в сільському гоподарстві. Методами дослідження є інтелектуальний аналіз даних та методии кластеризації, технологіії ствонення інтелектуальних систем, теорія множин, технологія штучних нейронних мереж, мови програмування високого рівня. У ході роботи було проведено широке дослідження для збору знань про методи моніторінгу ґрунтів, інтелектуальні системи, сенсорні технології, методи аналізу даних та їх застосування в сільському господарстві та була розроблена система моніторінгу ґрунту.
Keywords: моніторінг грунту; параметри ґрунту; інтернет речей; хмарні обчислення; розподілені обчислення