Стабільність механічних параметрів та надійності корпусу 3D принтеру з механікою Delta в залежності від швидкісних параметрів друку - Олійник, А. О. (My University, 2019)
Об’єктом дослідження – вплив технологічних параметрів 3D друку на явище впливу вібрації та її механічну стійкість конструкції 3D принтера з кінематикою Delta. Предмет дослідження – контроль механічного стану конструкції макету. Метою магістерської випускної атестаційної роботи є дослідження залежності вібрації від параметрів 3D друку. Метод дослідження – експериментальне дослідження вібраційних параметрів 3D принтера та аналіз отриманих даних за допомогою коефіцієнта Пірсона. В ході виконання магістерської атестаційної роботи було досліджено залежність вібрації та віброприскорення від (швидкості) параметрів друку 3D принтера. Під параметрами 3D друку мається на увазі: – швидкість переміщення оффсету екструдера; – розташування моделі в робочому полі 3D принтера. Для проведення даного дослідження було розглянуто існуючі комплектуючі та матеріали, які використовуються для виготовлення корпусів 3D принтерів. Було виконано аналіз конструкцій корпусів 3D принтерів з кінематикою Delta, було розроблено 3D модель корпусу 3D принтера з кінематикою Delta та було виготовлено діючий прототип, та обрано параметри для дослідження. Було проведено експериментальне дослідження механічної вібраційної стійкості розробленої конструкції. Для визначення основних шкідливий виробничий факторів в робочій зоні виконали необхідні розрахунки в розділі охорони праці. Результати магістерської атестаційної роботи апробовані у фаховий статті «II Міжнародна Конференція Виробництво & Мехатронні системи 2018».
Keywords: 3D принтер; верстатний алюмінієвий профіль; корпус 3D принтера з кінематикою Delta; направляючі; різьбове з’єднання