Методи та засоби моніторингу корпоративної комп’ютерної мережі - Гребеннік, К. В. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз методів та засобів моніторингу мережного трафіку у корпоративній мережі. Детально розглянуто методи моніторингу корпоративних мереж, які націлені на збереження безпеки даних та працездатності мереж. Також проведено аналіз корпоративної мережі із застосуванням вейвлет перетвореннь з метою покращення ситеми моніторингу та своєчасного виявлення загроз та реагування на них. Приділено увагу темам виявлення раптових подій в системах моніторингу, та виявлення поштових хробаків за допомогою аналізу DNS запитів. Для моделювання та експериментальних обчислень використано вейвлет-аналіз, а саме дискретне та неперевне вейвлет перетворення, статистичні алгоритми кластеризації, численні методи та інші методи математичного аналізу.
Methods and Tools for Monitoring Corporate Computer Networks
Keywords: методи і засоби моніторингу трафіку; локальна мережа корпоративного рівня; виявлення подій; вейвлет-аналіз; SNMP; Zabbix