Розроблення автоматизованої системи контролю виконання монтажних операцій на виробництві - Пащенко, Є. В. (My University, 2022)
Об'єкт дослідження – система контролю якості виконання монтажних операцій. Предмет дослідження – методи визначення правильності розташування компонентів на монтажній основі з використанням системи комп’ютерного зору. Мета роботи – вибір методу автоматизованого визначення похибки розташування компонентів на монтажній основі після виконання монтажної операції. Методи дослідження – математичний аналіз, синтез потокових графів кінцевого автомату, програмування з використанням мов С++ та С#, математичне очікування, середньоквадратичне відхилення, оцінка розкиду похибки. У кваліфікаційній роботі проведений аналіз предметної області відповідно до теми атестаційної роботи магістра. Описані принципи застосування засобів контролю монтажних та збиральних операцій на виробництві. Проведено аналіз методів оцінки точності встановлення компонентів при виконанні монтажних робіт. Розроблено схему роботи автоматизованої системи контролю виконання монтажних операцій. Виконано синтез математичної моделі запропонованої автоматизованої системи. Проведено експериментальні дослідження.
Keywords: OPENCV; система комп'ютерного зору; монтажна операція; блок керування; друкована плата; драйвер; похибка