Фотопоглинання з внутрішнім підсиленням у багатошарових надгратках - Попов, М. Г. (My University, 2020)
Метою даної атестаційної роботи є дослідження прозорості багатосекційного фотодетектору інфрачервоного випромінювання на основі короткохвильової та довгохвильової секцій, створеного на основі GaAs/AlGaAs. Метод дослідження – квантово-механічне моделювання руху носіїв у багатошарових КРС на основі розв′язання стаціонарного рівняння Шредінгера. У роботі досліджено прозорість чотирисекційної наноструктури фотоприйча інфрачервоного діапазону спектру у стаціонарному стані і під впливом зовнішнього сталого електричного поля.
Keywords: гетероструктура; енергетичні зони; квантова яма; надгратка; оптичне поглинання; структура квантово-розмірна; фотон; енергетична прозорість