Розробка системи автоматизації для сповіщення про стан пристрою дозування пластичних матеріалів для 3D-друку - Соломатін, В. О. (My University, 2024)
Мета роботи – поліпшення технічних характеристик пристрою дозування пластичних матеріалів для 3D-друку шляхом розробки системи сповіщення про його стан. Об'єктом розробки є автоматизоване керування технологічним процесом тривимірного друку. Предметом розробки є технічні і програмні засоби для системи дозування пластичних матеріалів. В даній кваліфікаційній роботі було досліджено способи процесу сповіщення про стан пристрою дозування пластичних матеріалів для 3D-друку. Здійснено аналіз вимог до системи сповіщення та проаналізовано конкурентоспроможні системи в даній галузі. Була розроблена структурна схема системи сповіщення та пристрою дозування, що включає в себе модулі управління та моніторингу. Після обґрунтованого аналізу було зроблено вибір програмних і апаратних засобів для демонстраційного макету пристрою дозування. Визначено оптимальну схему підключення апаратних компонентів демонстраційного макету, що забезпечує надійність та ефективність роботи системи. На наступному етапі було розроблено, налаштовано та інтегровано користувальницьку складову системи сповіщення у вигляді Telegram бота. Після успішної реалізації програмних засобів було проведено конфігурування параметрів системи та перевірено їхню працездатність в різних умовах експлуатації. Далі було розроблено фізичний прототип пристрою дозування та здійснено його тестування з метою виявлення можливих недоліків.
Keywords: система сповіщення; дозування пластичних матеріалів; 3D-друк; гранульований пластик; серводвигун