Дослідження можливостей формування кластерів з огляду на розвиток секторів економіки України - Кирій, В. В.; Любічева, О. І. (My University, 2019)
У статті розглянуто концепції регіонального розвитку. У зв'язку з глобалізацією ринків основною концепцією був визначений кластерний аналіз. Розглянуті складові, які включені до «Глобального індексу інновацій» в Україні,здійснена порівняльна характеристика значень показників-критеріїв цього індексу зі значеннями інших країн світу. Проаналізувавши кількісним методом структуру експорту, імпорту та зайнятості на території України, були зроблені висновки щодо привабливості галузей. Для порівняння застосовано АВС-аналіз галузей економіки згідно з КВЕД-2010, за яким виділено підсекції економіки, які займають групи «А» і «В» за наступними показниками: експорт товарів, імпорт товарів, експорт послуг, імпорт послуг, кількість підприємств, зайнятість та наука. Зроблені висновки щодо специфіки розвитку галузей в Україні.
Keywords: розвиток регіону; глобальний індекс інновацій; кластерізація; інноваційність; АВС-аналіз