Хмарні обчислення та аналіз питань інформаційної безпеки в хмарі - Аулов, І. Ф.; Горбенко, І. Д. (ХНУРЭ, 2013)
Розглядається сучасний стан застосування та розвитку хмарних обчислень, основні переваги та недоліки їх використання у державах, на підприємствах та в науковій діяльності. Визначаються та аналізуються стандарти, нормативні та керівні документи в галузі інформаційної безпеки хмарних обчислень, що розроблені Cloud Security Alliance (CSA), Європейським агентством мережної та інформаційної безпеки (ENISA) і Національним інститутом стандартів і технологій (NIST), а також наводяться результати детального аналізу питань інформаційної безпеки в хмарі.
Keywords: хмарні обчислення; інформаційна безпека; порівняльний аналіз