Методи підвищення пропускної здатності каналів комп’ютерних мереж - Сокирко, М. А. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є поліпшення характеристик функціонування комп’ютерних мереж у сенсі зниження ймовірності виникнення перевантажень в умовах інтенсивного трафіку. У ході виконання кваліфікаційної роботи представлені нові наскрізні механізми управління перевантаженням в протоколі ТСР, включаючи популярний високошвидкісний наскрізний алгоритм на основі втрат. За допомогою моделювання отримано обнадійливі результати, що означає, для змодельованих мережевих середовищ, можна мати розумні наскрізні алгоритми контролю перевантаження. За допомогою цих методів складність управління перевантаженням розподіляється по мережі, також підтримується сумісність з існуючими версіями протоколу TCP.
Methods for Increasing Bandwidth in Computer Network Channels
Keywords: AQM; ECN; ТСР; RTT; UDP; втрата пакетів; перевантаження; повільний старт; повторна передача; тайм-аут