Моделі та методи побудови програмних засобів автоматизації проектування мікропрограмних систем - Шакура, О. Г. (My University, 2020)
Об'єкт дослідження: графові моделі керуючих автоматів. Предмет дослідження: аналіз коректної побудови функції умов переходів у графових моделях керуючих автоматів для автоматизованого синтезу мікропрограмних систем і систем логічного управління. Мета дослідження: розробка формального методу аналізу коректності умов переходів у графових моделях кінцевих керуючих автоматів для автоматизованого синтезу мікропрограмних систем і систем логічного управління в системах автоматизованого проектування (САПР). Наукова новизна: розроблений формальний метод аналізу коректності умов переходів у графових моделях керуючих автоматів, який використовує терми ортогональної функції умов переходів з розглянутого стану для побудови таблиці аналізу повноти і несуперечності умов переходів, що дозволяє за формальними ознаками визначати стани автомата, які мають некоректно описані переходи. Практична значимість: розроблений метод дає можливість скорочувати час пошуку джерел проблем некоректного синтезу, якщо є помилки в опису умов переходів станів як на етапі формування мовної моделі автомата, так і на етапі формування графа переходів.
Models and Methods for Building of Microprogram Systems Design Automation Software
Keywords: керуючий автомат; графова модель; умови переходів; ортогональні функції; кросплатформеність; ELECTRON; ANGULAR