Проєктування ігрового 3D-середовища українського дворика - Манскова, Ю. Ю. (My University, 2025)
Сучасна індустрія ігор стрімко розвивається, постійно з’являються нові технології і інструменти, завдяки яким студії створюють нові продукти, які дивують геймерів. Створення візуальної частини гри містить цілий ряд етапів, кожен з який є важливим для того, щоб отримати не тільки красивий, але і відповідний правилам результат. Через те, що ігри можуть завантажуватись на різні пристрої і бути доступним якнайбільшій кількості гравців, тривимірні моделі повинні бути оптимізованими. Тому для того, щоб отримати середовище, яким зможуть насолодитись багато користувачів, потрібно розуміти і опрацювати все етапи його створення. В кваліфікаційні роботі розглянуте передове програмне забезпечення для моделювання, текстурингу і запікання, а також ігровий рушій. Окрема увага приділяється технологіям оптимізації сітки моделей, а також можливим дефектам і шляхам їх виправлення. Опрацьований пайплайн створення моделей і зборки ігрового середовища в ігровому рушії.
Keywords: тривимірне моделювання; ігрове середовище; uv-розгортка; текстурування; ігровий рушій