Impact of information search systems on users and society - Shmatko, S. V. (ХНУРЕ, 2024)
This work is associated with introduction of information and communication systems for construction of information systems. The work considers various aspects of this impact, including ease of information and search systems use, increasing efficiency of information search, impact on cognitive functions of users, problems of information overload and changing way information is perceived in society. The study also covers their impact on media and information culture, economy and business, and highlights real-life examples of impact on society. By analyzing positive and negative aspects of information and search systems use, article reveals various dimensions of this impact and identifies opportunities for optimizing use in order to maximize benefits and minimize risks for society. Ця робота присвячена дослідженню впливу інформаційно-пошукових систем на користувачів та суспільство. Робота розглядає різні аспекти цього впливу, включаючи зручність використання інформаційно-пошукових систем, підвищення ефективності пошуку інформації, вплив на когнітивні функції користувачів, проблеми інформаційного перенасичення та зміну способу сприйняття інформації в суспільстві. Дослідження також охоплює їх вплив на медіа та інформаційну культуру, економіку та бізнес, а також висвітлює реальні приклади впливу на суспільство. Шляхом аналізу позитивних та негативних аспектів використання інформаційно-пошукових систем, стаття розкриває різні виміри цього впливу та визначає можливості для оптимізації використання з метою максимізації переваг та мінімізації ризиків для суспільства.
Вплив інформаційно-пошукових систем на користувачів та суспільство
Keywords: інформаційно-пошукова система; ефективність пошуку; маніпуляція медіа