Розробка системи класифікації картографічних зображень на основі згорткової нейронної мережі - Терлецька, О. О. (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню попередньо навчених моделей для згорткової нейронної мережі з метою розробки системи для класифікації картографічних матеріалів таких як мап. Метою роботи є дослідження попередньо навчених моделей для задачі бінарної класифікації картографічних зображень, налаштування моделей для найбільш ефективного результату. Серед методів дослідження, використані для освоєння роботи присутні емпіричні наукові методи (зокрема експеримент та порівняння), аналіз і синтез з ряду емпірико-теоретичних методів. Головними завданнями роботи є дослідження академічного доробку у галузі комп’ютерного зору та класифікації зображень, проведення експериментів з трьома попередньо навченими моделями для вирішення двох завдань бінарної класифікації та побудова інформаційної системи типу вебзастосунка використовуючи дві моделі з відповідними налаштуваннями, що показали найкращий рівень класифікації.
Keywords: бінарна класифікація зображень; згорткова нейронна мережа; класифікація картографічних матеріалів; перенесене навчання