Особливості правового становища корпоративних інвестиційних фондів - Сущ, О. П. (Право, 2015)
Стаття присвячена розгляду особливостей правового становища корпоративних інвестиційних фондів як суб’єктів корпоративного інвестування. Правове становище корпоративних фондів досліджено через: ознаки корпоративних фондів як юридичних осіб приватного права; правоздатність і дієздатність корпоративних фондів; особливості створення і діяльності корпоративних фондів; цінні папери корпоративних фондів; органи корпоративних фондів; відповідальність корпоративних фондів; припинення діяльності корпоративних фондів. Розкрито проблемні аспекти правового регулювання та діяльності корпоративних інвестиційних фондів в Україні. // The article is devoted to the consideration of the characteristics of the legal status of corporate investment funds as subjects of corporate investment. The legal status of corporate funds is investigated through: signs of corporate funds as legal entities of private law; legal capacity and capacity of corporate funds; Features of creation and activities of corporate funds; securities of corporate funds; organs of corporate funds; responsibility of corporate funds; termination of corporate funds. Problematic aspects of legal regulation and activities of corporate investment funds in Ukraine are revealed.
Keywords: корпоративний фонд; інститути спільного інвестування; юридична особа; правове становище; компанія з управління активами; пайовий інвестиційний фонд; corporate fund; joint investment institutions; legal entity; legal status; asset management company; mutual investment fund