Дослідження методів проєктування баз знань для експертних систем прийняття рішень - Лихова, А. Г. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є бази знань, які застосовуються в експертних системах підтримки прийняття рішень. Метою дослідження є порівняльний аналіз різних підходів до побудови та структурування баз знань з точки зору їх ефективності, придатності до адаптації, зручності представлення знань та можливості практичного застосування в інтелектуальних системах. У процесі дослідження застосовано методи системного аналізу, математичного моделювання, розробки програмного забезпечення та візуалізації знань. У результаті розроблено прототип програмної системи, що дозволяє реалізувати та порівняти різні підходи до побудови баз знань. Проведено практичне дослідження, яке демонструє особливості та переваги кожного з підходів у рамках експертної системи підтримки прийняття рішень.
Keywords: проєктування баз знань; експертна система прийняття рішень; структурування баз знань