Розроблення системи комп'ютерного зору для розпізнавання об'єктів на базі нейронної мережи для квадракоптера - Корнієнко, О. В. (My University, 2025)
Мета роботи – покращення ефективності індіфікації об’єктів за рахунок навчання нейронної мережі на базі MobileNetV2 для квадракоптера. Об’єкт розробки – процес обробки зображення з системи комп’ютерного зору. Предмет розробки – методи, апаратне та програмне забезпечення для розпізнавання об’єктів на базі нейроної мережі. В даній кваліфікаційній роботі проведено аналіз учасник квадракоптерів, їх конструкція та засоби керування. Проведено аналіз апаратних модулів. Набазі проведеного аналізу – обрано відповідні апаратні модулі. Розроблено структурну схему. Розроблена робоча програма для пошуку та індітіфікації об’єктів с використанням нейронної мережі. Розроблена програма для отримання та передачі відео для використання ESP32-CAM. Проведені експерименти с точністю розпізнавання об’єктів з урахуванням відстані та навколишним освітленням.
Keywords: комп’ютерний зір; квадракоптер; ESP32-Cam