Адміністративно-правовий нагляд та засоби його реалізації - Дем’янчук, Ю. В. (Право, 2014)
У статті здійснено порівняльний аналіз кримінального покарання й адміністративного нагляду як соціальних явищ. Показано практичний збіг їх функцій у регулюванні суспільних відносин, а саме розв’язанні завдань соціального контролю, здійснюваного державою на примусовій основі щодо осіб, за якими чинним законодавством установлено адміністративний нагляд з метою невчинення повторного злочину. // The article has a comparative analysis of criminal punishment and administrative supervision as social phenomena. The practical coincidence of their functions in the regulation of social relations is shown, namely solving social control tasks carried out by the state on a coercive basis regarding persons in which the current legislation established an administrative supervision in order to neglect a re-crime.
Keywords: кримінальне покарання; адміністративний нагляд; соціальний контроль; суспільні відносини; criminal punishment; administrative supervision; social control; regulation; social relations