Розроблення системи комп’ютерного зору для малогабаритного мобільного робота - Німець, К. С. (My University, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи – підвищення ефективності роботи малогабаритного робота за рахунок розробки системи комп’ютерного зору на базі модуля ESP32-CAM. Об’єкт дослідження – процес обробки візуальної інформації. Предмет дослідження – система комп’ютерного зору. Методи дослідження – використання мови Python з бібліотекою OpenCV для обробки зображень та нейромережі Yolov8 для розпізнавання об'єктів. У кваліфікаційній роботі розроблено систему комп'ютерного зору для малогабаритного мобільного робота на базі колісної платформи з чотирма колесами, проведено аналіз вимог, підібрано обладнання та створено програмний модуль для інтеграції нейромережі. Експерименти підтвердили здатність системи ідентифікувати об'єкти в реальному часі. Результати кваліфікаційної роботи апробовані на 2 міжнародних конференціях.
Keywords: робототехніка; комп’ютерний зір; мобільний робот; розпізнавання об’єктів; використання мови Python; сенсор