Спосіб антибактеріальної обробки рухомого складу метрополітену - Чумаков, В. І.; Острижний, М. О.; Лонін, Ю. Ф.; Муравейник, В. С.; Левицька, Г. В.; Блудов, С. Б.; Підченко, С. К.; Таранчук, А. А. (My University, 2020)
Спосіб антибактеріальної обробки рухомого складу метрополітену полягає у опроміненні вагонів потягу метро УФ-випромінюванням. Після зупинки потягу у тупику розсувають усі двері потягу і всередину кожного вагона на консольних утримувачах всувають бактерицидні опромінювачі, процес опромінювання здійснюється у вигляді імпульсів високої потужності, які створюються джерелом на основі магнітоплазмового компресора протягом однієї хвилини, причому кількість спрацьовувань кожного бактерицидного опромінювача, що необхідна для накопичення потрібної дози, розраховують за формулою: де - кількість спрацьовувань, - доза опромінення, - густина потоку енергії УФ-випромінювання у -напівпросторі на відстані 1 м від опромінювача.