Правове регулювання «доступних кредитів 5-7-9 %» в Україні - Токарєва, К. О. (Право, 2020)
Акцентовано увагу на особливостях надання фінансової підтримки суб’єктам господарювання. Розкрито правовий механізм надання «доступних кредитів 5-7-9 %» як виду фінансової підтримки суб’єктів підприємництва в Україні. Зазначено, що наразі впровадження державних гарантій на портфельній основі як форми державної підтримки суб’єктів господарювання є недостатньо аргументованим. Обґрунтовано необхідність удосконалення правового регулювання Програми 5-7-9% з урахуванням позитивного досвіду іноземних держав. // The emphasis on the peculiarities of providing financial support to business entities. The legal mechanism of provision of "affordable loans is 5-7-9%" as a type of financial support of business entities in Ukraine as a kind. It is noted that the introduction of state guarantees on a portfolio basis as a form of state support of business entities is not reasonably argued. The necessity of improving the legal regulation of the program is 5-7-9%, taking into account the positive experience of foreign states, is substantiated.
Keywords: фінансова підтримка; державна допомога; кредит; суб’єкти господарювання; financial support; state aid; credit; business entities