Імітаційна модель функціонування інтерфейсів маршрутизаторів телекомунікаційних мереж, побудована з використанням пакета Simulink - Єременко, О. С.; Лебеденко, Т. М.; Каплун, С. А.; Костенко, В. О. (My University, 2017)
В даній статті запропоновано імітаційну модель функціонування інтерфейсів маршрутизаторів телекомунікаційних мереж. Представлена модель побудована за допомогою використання пакета Simulink, інтегрованого в середовище MATLAB. До її основних функціональних можливостей варто віднести можливість зміни кількості потоків пакетів та черг, що формуються; регулювання характеристик потоків, інтерфейсу та черг; моделювання інтерфейсу маршрутизатора різними системами масового обслуговування; моніторинг завантаженості черг інтерфейсу маршрутизатора; аналіз динаміки зміни міжкінцевих показників якості обслуговування. Запропонована імітаційна модель дозволяє перевіряти адекватність відповідних аналітичних моделей, а також порівнювати ефективність рішень щодо управління чергами та маршрутизації з точки зору основних показників якості обслуговування.
Simulation Model of Interfaces of Telecommunication Network Routers, Constructed Using the Simulink Package
Имитационная модель функционирования интерфейсов маршрутизаторов телекоммуникационных сетей, построенная с использованием пакета Simulink
Keywords: Quality of Service; імітаційна модель; Queue Management; Routing; телекомунікаційна мережа; інтерфейс маршрутизатора; динамічна модель; система масового обслуговування