Метод вбудови цифрових водяних знаків в аудіо-файли за допомогою машинного навчання - Гунько, М. О. (My University, 2024)
У даній кваліфікаційній роботі досліджується метод вбудови цифрових водяних знаків в аудіо-файли з використанням технік машинного навчання. Робота вивчає різноманітні методи та алгоритми машинного навчання, які можуть бути використані для ефективної вбудови водяних знаків в аудіо-файли з метою захисту авторських прав та автентифікації контенту. Особлива увага приділяється вибору підходів машинного навчання, які найбільш ефективно враховують специфіку аудіо-даних, таких як спектрограми, характеристики звукових сигналів тощо. Досліджуються виклики та обмеження, що виникають у процесі вбудови цифрових водяних знаків в аудіо-файли, а також розглядаються можливі застосування та переваги використання таких методів для різних сфер, включаючи музичну індустрію, аудіо-відео контент та інші області. Результати дослідження можуть мати важливе значення для розвитку нових методів захисту авторських прав та забезпечення інтегритету аудіо-контенту у цифровому середовищі.
Method for Embedding Digital Watermarks in Audio Files Using Machine Learning
Keywords: стеганографія; аудиофайл; Фурьє; ЦВЗ; нейромережа; машинне навчання