Термінологія нової науково-технічної галузі - нанонауки у ХХІ ст. як чинник розбудови національної свідомості українців - Сергієва, А. В. (ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2014)
У статті розглянуто процеси формування української термінології, що тривали протягом ХХ – ХХІ ст.; проаналізовано лінгвістичні чинники, на підставі яких виявлено позитивні та негативні моменти, що характеризують сучасний стан технічної термінології на стадії формування й становлення; зазначено можливі шляхи подальшого розвитку й опрацювання термінології.
Keywords: українська мова; технічна термінологія; нанотермінологія