До питання удосконалення методів об’єктивізації ольфактометричних досліджень - Аврунін, О. О. (Держ. біотехнологічний ун-т, 2024)
На основі визначення характерних дихальних маневрів з високочастотною складовою та тренду зміни коефіцієнту аеродинамічного носового опору в послідовних дихальних циклах, можливо отримати діагностичні дані щодо рефлекторної реакції слизової оболонки носової порожнини на дію одоранта та визначити появу ольфакторної чутливості.
Keywords: ольфактометрія; риноманометрія; носове дихання