Удосконалення методик калібрувань засобів вимірювання та відтворення електричного опору - Семеніхін, В. С. (My University, 2024)
Дисертаційна робота присвячена удосконаленню методик калібрувань засобів вимірювання та відтворення електричного опору шляхом розробки процедур оцінювання невизначеності вимірювань на основі методу ексцесів та загалом підвищенню якості і ефективності результатів калібрування засобів вимірювання та відтворення електричного опору, що є важливим науковим і практичним завданням. Об’єкт дослідження – процес калібрування засобів вимірювання та відтворення електричного опору. Предмет дослідження – методи калібрування засобів вимірювання та відтворення електричного опору. Метою дисертаційної роботи є розробка процедур оцінювання невизначеності вимірювань при калібруванні засобів вимірювання та відтворення електричного опору на основі методу ексцесів.
Keywords: електричний опір; калібрування; бюджет невизначеності; калібрувальні процедури; метод ексцесів; закон розподілу; міжкалібрувальний інтервал